BIO

Het kan zijn dat u nog nooit van Jan Linssen heeft gehoord, maar de kans dat u ooit om één van zijn grappen hebt moeten lachen is best groot. Tussen zijn eigen optredens door schrijft Jan ook teksten voor andere comedians, De Rechtvaardige Rechters (Radio 2) en verschillende tv-programma’s.

 

In de herfst van 2011 stapte Jan voor de allereerste keer op het podium als stand-up comedian. Of hij toen zenuwachtig was? Laten we zeggen dat de blaadjes aan de bomen niet de enige dingen waren die spontaan bruin kleurden. Acht jaar later palmt Jan dankzij zijn sympathieke uitstraling en brede humor elk publiek met het grootste gemak in. Als Master of Ceremony (MC), als act in een line-up show of als support-act, het blijft hem eender.

 

Jan deelde de voorbije jaren het podium met grote namen als Alex Agnew, Bart Cannaerts en Wim Helsen en hij verzorgde vijf maal het voorprogramma van Philippe Geubels. Normaal mocht hij dat 6 keer doen, maar 1 keer was hij het vergeten te noteren in zijn agenda. Dit seizoen toert hij weer als vast voorprogramma van Kamal Kharmach langs alle grote zalen van Vlaanderen.

 

Jan is de winnaar van de Radio NRJ Open Mic (2019), stond in de halve finale van de Humo’s Comedy Cup (2018) en schopte het tot de finales van de Lunatic Comedy Award (2013) en de Culture Comedy Award (2013).